donderdag 30 juni 2016

Nobody wants to read your sh*t

Iedereen die schrijft, zit wel eens vast. Het is dan heel fijn om een coach te hebben die je oppept zodat je de laatste meters tot de finish weet te halen en niet voortijdig opgeeft. Soms is die coach een boek, soms een radioserie op internet. Wekelijks luister ik naar de podcasts van Tim Grahl, beginnend schrijver en Shawn Coyne, doorgewinterde redacteur en auteur van The Storygrid, oftewel hoe redigeer ik mijn eigen boek. De podcasts elke dinsdagavond gaan over het wel en wee van Grahl tijdens het schrijven, fouten maken en herschrijven aan de hand van zijn eerste fictieboek. Shawn geeft hem direct feedback volgens The Storygrid. Het is een stoomcursus schrijven zonder het wiel uit te hoeven vinden waar je anders tien jaar over doet. Grahls frustratie is zeer herkenbaar en daarom zo bemoedigend voor iedereen die in hetzelfde schuitje zit. 

Sinds vorige week is (scenario)schrijver Steven Pressfield (The legend of Bagger Vance, Gates of fire) aangeschoven. Pressfield is van hetzelfde no-nonsense laken het pak als Coyne. Samen hebben ze een uitgeverij waar je nu nog gratis tot middernacht 30 juni (ik denk New York tijd) zijn laatste zelfhulpboek in schrijven kunt downloaden op http://shop.blackirishbooks.com/pages/nobody-wants-to-read-your-sh-t-download?utm_source=tsg&utm_medium=email&utm_campaign=Nobody&ct=t(Blog_946_27_2016).
In Nobody wants to read your sh*t geeft hij met humor superkorte uit-het-leven-gegrepen adviezen om over die enorme drempel te kunnen klauteren waar iedereen wel eens tegen aanhikt die iets wil bereiken en schrijvers in het bijzonder.


Doe er je voordeel mee en alles wat in The Storygrid, ook erg prettig als schrijfhulp, staat, is ook gratis te lezen op storygrid.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten